Μάι 102018
Όταν τα δάχτυλα παίζουν θέατρο

 

Ένα από τα παιχνίδια που μπορείτε να παίζεται με τα μικρούλια σας είναι τα δαχτυλοπαίχνιδα! Ήδη από πολύ νωρίς μόλις 1μηνά τα μικρούλια έχουν την ικανότητα να παρατηρούν μία μορφή και να προσπαθούν να εστιάσουν σε αυτή. Σιγά σιγά παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον ένα αντικείμενο που κουνιέται και ακόμα ακόμα είναι σε θέση να στρέφουν το βλέμμα τους αλλά και το κεφάλι προς το αντικείμενο αυτο!

Μόλις τα μικρούλια μας περάσουν τους 2 μήνες αρχίζουν και βρίσκουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε παιχνίδια με γαντόκουκλα, σε παιδικά τραγούδια που τους λέει ο ενηλικάς και ιδιαίτερα η μητέρα ή λογάκια/φωνήματα με ρυθμό και γενικότερα σε παιχνίδια που ενισχύουν την αλληλεπίδραση και την ανάπτυξη ενός ασφαλού δεσμού μεταξύ μητέρας και βρέφους!

Είναι λοιπόν η κατάλληλη ηλικιακή φάση όπου τα δαχτυλοπαίχνιδα έχουν την τιμητική τους! Και όταν ανακάλυψα πως υπάρχει και βιβλίο με νέες ιδέες για δαχτυλοπαίχνιδα δεν σας κρύβω ότι ενθουσιάστηκα και… το αγόρασα κατευθείαν!

Το βιβλίο λοιπόν “ Όταν τα δάχτυλα…παίζουν θέατρο” της Ελένης Χρυσαφίνη (συγγραφέα και νηπιαγωγού) το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, είναι θα έλεγα το καλύτερο εγχειρίδιο για να σε μυήσει στον κόσμο των δαχτυλοπαίχνιδων.

Όπως μας αποκαλύπτει και η ίδια συγγραφέας στην εισαγωγή του βιβλίου ” Τα χέρια μας είναι γεμάτα ζωή. Για το μωρό μας αποτελούν το πρώτο του παιχνίδι… Αν καθώς χαίδευουμε τα δάχτυλα και τα χεράκια του παιδιού πούμε ένα μικρό στιχάκι, φτιάξαμε ήδη ένα δαχτυλοπαίχνιδο”.

32207343_893705437496174_5430469968032432128_n

Πρόκειται για ένα ευκολοδιάβαστο εγχειρίδιο, μικρό σε μεγεθος, για να το έχετε συνέχεια μαζί σας, το οποίο περιέχει 27 ολόκληρα δαχτυλοπαίχνιδα. Για κάθε δαχτυλοπαίχνιδο υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με οδηγίες για τη χρήση του. Μια σειρά λοιπόν από αστεία και διασκεδαστικά δαχτυλοπαίχνιδα, τα οποία σκοπό έχουν να δώσουν ιδέες σε γονείς και εκπαιδευτικούς προκειμένου να καλλιέργήσουν το λόγο των παιδιών μέσω του παιχνιδιού, του ρυθμού και της αναπαράστασης.

32130762_893704280829623_8893533726936399872_n

Από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορεί και το βιβλίο “Κίνηση-Ήχος-Λόγος. Η μουσική τέχνη των ήχων μέσα από Ήχοιστορίες” από τις εκδόσεις Οσελότος.

 

 

 

κοινοποίηση

γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.