Νοέ 062018
Livebooks, τα ελληνικά βιβλία που ζωντανεύουν!

Αλήθεια εσείς γνωρίζετε τα Livebooks; Τα πρώτα βιβλία εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας παγκοσμίως; Λοιπόν, εγώ τα γνώρισα πρόσφατα και πραγματικά έχω ενθουσιαστεί για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η δυνατότητα που δίνουν για τρισδιάστατη εικόνα κάνει τη γνώση παιχνίδι και δεύτερον, γιατί τα Livebooks είναι μια ελληνική πρωτοβουλία με βάση της τη Θεσσαλονίκη!

Τα συγκεκριμένα βιβλία ξεχωρίζουν σε καινοτομία, καθώς συνδυάζουν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο την επαφή των παιδιών τόσο με το βιβλίο όσο και με την τεχνολογία. Χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας για να απεικονίσουν σε 3D το περιεχόμενό τους και με τη βοήθεια ενός smartphone ή tablet κάνουν τη γνώση παιχνίδι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε την αντίστοιχη για το κάθε βιβλίο εφαρμογή και σε λίγα λεπτά το πιο διαδραστικό παιχνίδι είναι έτοιμο για ανακάλυψη!

Τι θα έλεγες να έπιανες τους πλανήτες με τα ίδια σου τα χέρια;

Μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Να δουν έναν-έναν τους πλανήτες να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους με τη βοήθεια του smartphone ή του tablet . Ακόμα τους δίνεται η δυνατότητα να βγουν φωτογραφία και να γίνουν τα ίδια αστροναύτες καθώς και να περιηγηθούν εικονικά στο διαστημικό σταθμό της ESA.

Τα παιδιά με τη βοήθεια ενός μικρού ήρωα αστροναύτη που τρύπωσε κρυφά στη Διαστημοβάση ετοιμάζονται για ένα τρισδιάστατο διαστημικό ταξίδι ανακάλυψης και γνωρίζουν τα μυστικά του ηλιακού μας συστήματος. Πρόκειται για μια μοναδική διαστημική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Τι θα έλεγες εάν εμφανιζόταν ένας κόκορας στον πάγκο της κουζίνας σου;

Μέσα από απλά και μικρά κείμενα με ιδιαίτερο λυρισμό, 11 διαφορετικά ζώα της φάρμας μας αυτοπαρουσιάζονται και ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας. Παράλληλα, ακούγεται και ο ήχος του κάθε ζώου, ενώ σου δίνεται η δυνατότητα να τα μετακινήσεις μέσα στο χώρο. Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών, βοηθώντας τους μικρούς μας φίλους να αναγνωρίσουν τα ζώα της φάρμας, να βγουν φωτογραφίες και να αφιερώσουν άπειρες ώρες παιχνιδιού.

Τι θα έλεγες να μάθαινες τα γράμματα παίζοντας;

Με τη βοήθεια της γλυκιάς μας γατούλας, Ρενάτα, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ταξιδέψουν στον κόσμο των γραμμάτων. Πρόκειται για ένα βιβλίο με κείμενο της Κατερίνας- Αλεξάνδρας Παπούλια, που μέσα από το λυρισμό του δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να συνδυάσουν τα γράμματα και τα φωνήματα με αντίστοιχες λέξεις. Παράλληλα, η δυνατότητα μιας 3D απεικόνισης των γραμμάτων καλλιεργεί στα παιδιά και δεξιότητες προγραφής πέραν της φωνολογικής ενημερότητας.

Τα Livebooks που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις BITAR αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια του γονιού αλλά και του εκπαιδευτικού, ειδικού παιδαγωγού, λογοθεραπευτή, εμψυχωτή και κάθε άλλου ειδικού που ενδιαφέρεται να κάνει τη γνώση παιχνίδι. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες, μια βιωματική εμπειρία εδραιώνει όλο και περισσότερο τη μαθησιακή διαδικασία. Μέσα στη σελίδα τους μπορείτε να ανακαλύψετε και πολλούς άλλους τίτλους με άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές. Βέβαια, τα Livebooks δεν παύουν να αποτελούν κι ένα μοναδικό διαδραστικό παιχνίδι τεχνολογίας και βιβλίου ενισχύοντας το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Μια πρόταση λοιπόν που μας καλεί να ξαναγίνουμε  για λίγο παιδιά!

Ευχαριστώ από καρδιάς τα Livebooks γι’ αυτή την μοναδική εμπειρία!

Καλή διασκέδαση, φίλοι μου!

 

 

κοινοποίηση

Reader Comments

    1. Νατάσα μου πραγματικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που συνδυάζει το βιβλίο και τη τεχνολογία με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!!

γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.